Hírek

Tavaszi szünet - 2020-04-08
Tavaszi szünet: 2020. április 8-15. Utolsó digitális munkarendű tanítási nap: április 7 kedd. A szünet utáni első tanítási nap: április 16. csütörtök. Minden iskolai polgárnak kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!
Tovább
OKTV eredmény
OKTV eredmény -- Angol nyelv II. kategória Gratulálunk Hujber Ákosnak, iskolánk 12A osztályos diákjának, aki az angol nyelvi OKTV-n országos 29. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Németh László.
Tovább
Karanténkiállítás
Nem így terveztük, csak így sikerült. 2020. március 13-án, pénteken készültünk megnyitni a már hagyományos, félévenként felállított, főleg helyi alkotók munkáiból összeválogatott képzőművészeti kiállításunkat a gimnáziumban. A művek előző délután a helyükre kerültek, aznap azonban -- a terjedő járványra való tekintettel -- nagyobb csoportosulással járó rendezvényt már nem lehetett tartani. Hétfőn pedig az intézmény is bezárt. Az alkotások viszont továbbra is ott pihennek a falakon, a tárlókban és a paravánokon, ezért gondoltuk, hogy megosztjuk őket egy képsorozatban, reméljük, minden potenciális érdeklődő és látogató megelégedésére. A fotók természetesen nem pótolhatják a valódi élményt, inkább ízelítőt adnak a művek hangulatából. A kiállítás két balatonalmádi művész és egyik tanárunk alkotásait örökíti meg. KOLLARICS ERIKA várpalotai származású, immár húsz éve él a családjával Balatonalmádiban. A képzőművészet gyermekkora óta az élete része, tehetségét édesapjától örökölte, amit autodidakta módon fejlesztett tovább. Képei a színek és a formák megragadása, valamint a figurák kreatív megjelenítése. Festményei, grafikái elkészítésénél elsősorban pasztellkrétát, rajzszenet és színes ceruzát használ. A kiállításon a Tiszavirág ébredése, Tiszavirág násztánca, Tiszavirág alkonya, Részletek I-II, Lámpás, Szélkakas és Vöröshuszár című alkotásai láthatók. VARGÁNÉ POMPOR ANIKÓ: Anika –selyem, nemez és egyéb szépségek címmel mutat be számos kézzel készített textilalkotást, ruhadarabokat, táskákat, dísztárgyakat. A Balatonalmádiban élő hölgy alkotásait, melyeket 'lelkemgyöngyei'-nek hív, szívvel és lélekkel készíti az alkotás minden pillanatát élvezve. Célja, hogy a tárgyak szépsége örömöt szerezzen az őket szemlélőknek, gondolatokat, vágyakat ébresszenek, és másokat is kreatív és örömszerző tevékenységre csábítsanak. A hobbiként készült tárgyak természetes anyagok felhasználásával 100%-os hernyóselyemből és nagyon finom ausztrál merino gyapjúból készültek. MESTER ILDIKÓ Mexikóban és Guatemalában készült fekete-fehér, hangulatos fotóit mutatja be. Végzettsége szerint angol-spanyol nyelvtanár, intézményünkben ebben a tanévben spanyol nyelvet oktatott. Egyetemi tanulmányai után két évet élt Mexikóban, ahol az indián kultúrát kutatta, valamint Roberto Solari chilei fotográfustól fényképezni tanult. Ez utóbbi művészeti ág nem csupán kutatómunkáját segítette, hanem a helyiekkel való kapcsolatteremtés eszköze is volt. A fények, árnyak, arckifejezések izgalmas témául szolgáltak a mintegy 30 képet felvonultató kiállításhoz is. Simon Orsolya
Tovább
DÖK nap halasztás
Munkaterv változása! Kedves Szülők! Kedves Diákok! A március 27-i tanítás nélküli munkanap a helyzetre való tekintettel digitális tanítási nap lesz. A DÖK napot későbbre halasztjuk. Tisztelettel: Dudásné Pirik Mariann intézményvezető
Tovább
Felkészülés a digitális munkarendre
Felkészülés a digitális munkarendre Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! Kedves Kollégák! A mai értekezleten tisztáztuk a tanévvel kapcsolatos teendőket. Az oktatás digitális formában folytatódik, amihez mindenki felelősségteljes hozzáállását kérjük. A digitális tananyagok tanulók számára történő megosztására, illetve a beadandó munkák leadására, valamint a kommunikáció megszervezésére az office365 szolgáltatásait fogjuk használni. Ehhez minden tanulónak szüksége van egy @dlsb.hu végű email címre. A hiányzó email címek létrehozása folyamatban van. Az osztályfőnökön keresztül fogja mindenki megkapni a belépéshez szükséges információkkal együtt. Amennyiben nem működik, kérem a diákokat, jelezzenek a kanyo.peter@kettannyelvu.hu e-mail címen.
Tovább
Rendkívüli közlemény
Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! A 40/2020. (III. 11.) Kormányrendelet értelmében az egészségügyi vészhelyzetre való tekintettel a tanév rendjében tervezett rendezvényeink 2020. március 12-től visszavonásig elmaradnak. Megértésüket köszönjük.
Tovább
A 2019. évi kompetenciamérés eredményei
A 2019. évi kompetenciamérés eredményei Iskolánk átlageredménye a 4 évfolyamos gimnáziumok között országos szinten és a megfelelő településtípusban levő iskolák között is lényegesen magasabb az átlagosnál. A korábbi eredmények tükrében nincs különbség az elvárásokhoz képest. Matematikából az országban a legjobb 10%-ba tartozunk eredményünkkel. A vizsgált évfolyam tanulóinak 60%-a a 6-7. képességszinten van, 98%-uk az országos átlag felett teljesített. Szövegértésből az évfolyam tanulóinak kb. 75%-a a 6-7. képességszinten van. Tanulóink 97%-a az országos átlag felett teljesített. Gimnáziumunkról az eredmények tükrében elmondhatjuk, hogy az ország legjobb iskolái között található.
Tovább
Az Amerikai Nagykövetség képviselői látogattak intézményünkbe hétfőn, március 2-án
Az Amerikai Nagykövetség képviselői látogattak intézményünkbe hétfőn, március 2-án Az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségén működik a Közép- és Kelet-európai Regionális Környezetvédelmi, Tudományos, Technológiai, és Egészségügyi Központ (ESTH), ami a régió 20 országára összpontosítja a határokon átnyúló környezetvédelmi, tudományos, technológiai és egészségügyi együttműködések erősítését. A központ vezetője Gina Kassem attasé asszony, Suba Zsófia a Public Affairs osztály munkatársa, Suk Tereza és Fallman Bálint gyakornok, volt diákunk, látogatott iskolánkba hétfőn, és beszéltek tevékenységükről a 12. évfolyamnak.
Tovább
Országos Angol Célnyelvi civilizációs verseny
Február 28-án tartották a 17. Országos Angol Célnyelvi civilizációs versenyt, ahol iskolánkat a 10B tagjai: Kovács Hanga, Téglás Kata és Vígh Frodó Gergely képviselte. A brit és amerikai kultúra és történelem 1977-1999-ig terjedő időszakát tekintette át verseny teszt, hallásértési feladatok, valamint egy-egy önálló csapatprodukció formájában. Csapatunk a 6. helyet szerezte meg a küzdelemben, amit Győrben tartottak a Krúdy Gimnáziumban. Köszönjük lelkesedésüket és Juhász Ágnes felkészítő tanáruk munkáját!
Tovább
„Hallasd a hangod” -- Ifjúsági találkozó Budapesten az Európai Parlament nagykövetiskolái számára
„Hallasd a hangod” -- Ifjúsági találkozó Budapesten az Európai Parlament nagykövetiskolái számára 2020. február 28-29-én EPAS iskolaként az Európai Parlament által szervezett „Hallasd a hangod” elnevezésű programsorozaton vettünk részt felkészítő koordinátor tanárunkkal, Di Croce Gyöngyivel. Az esemény Budapesten, a gyönyörű kilátással rendelkező European Youth Centre-ben került megrendezésre. Péntek reggeli érkezésünk és a regisztráció után egyből rengeteg érdekes és színes előadáson, workshopon vehettünk részt. Többek között Dr. Papp-Váry Árpád a budapesti Metropolitan Egyetem dékánja beszélt a self branding fontosságáról, valamint két hazai hírportál újságírója hívta fel figyelmünket a fake news veszélyeire. Szünetekben kávéval és sütikkel töltődtünk fel a további előadásokra. Este az Európai Parlament 4 képviselőjének vitaestjén vettünk részt,
Tovább
Gratulálunk diákjaink sportsikereihez!
Gratulálunk diákjaink sportsikereihez! Március 1-én a Taekwondo Országos Bajnokságon Bressel Botond 9knyB formagyakorlatban és küzdelemben ezüst érmet, Szabó Nimród 9knyB formagyakorlatban ezüst, küzdelemben bronz érmet szerzett. Mindketten indultak a Mongúzok Taekwondo SE Balatonalmádi ifi fiú csapatában is, így csapat formagyakorlatban és csapat speciáltechnikai törésben ezüst érmet, csapat küzdelemben bronz érmet szereztek. Így ketten az OBról összesen 7 érmet hoztak el.
Tovább

Események

2021 szeptember
H K Sz Cs P Sz V


1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
30 éves jubileum 30 éve embléma

Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

8220 Balatonalmádi,
Rákóczi Ferenc u. 39
info@kettannyelvu.hu
+36 88 594-340

Kedves Szülők!

Kérjük, adójuk 1 %-ával támogassák intézményünk alapítványait!

DLSB ALAPÍTVÁNY A BALATONALMÁDI KÉTTANNYELVŰ GIMNÁZIUMÉRT

adószám: 19266057-1-19

A BALATONALMÁDI MAGYAR-ANGOL GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SPORTJÁÉRT

adószám: 18937655-1-19

Köszönjük támogatásukat!
EFOP 1.2.9-17-2017-00118


6 7 8 9 10 11 12 13