Hírek

Ma díjkiosztón jártunk!
9 diákunk vehetett át a megye legjobbjainak járó oklevelet és könyvjutalmat a POK által szervezett tanulmányi versenyeken nyújtott teljesítményéért. Mind angol nyelvből mind biológiából a dobogó első 3 fokára kerültek nyelvi előkészítő évfolyamos és kilencedikes diákjaink! Büszkék vagyunk Agárdi Attilára, Szabó Eszterre, Rácz Mihályra, Keserű Zalán Besére
Tovább
Sikeres Diákolimpia-szereplés
Bíró Dominika (9A) több versenyszámban is első helyezést ért el! Az Országos Diákolimpiát Úszás “A” kategóriában a Magyar Diáksport Szövetség és Magyar Úszó Szövetség május utolsó hétvégéjén rendezte meg Budapesten. Bíró Dominika diákunk pénteken (május 27.-én) 200m háton, majd szombaton (28.-án) 100m háton is első helyen végzett!
Tovább
Fehérjekutatás
Iskolánk két tanulója, Gőcze Máté és Szabó Nimród már lassan egy éve együtt végez kutató munkát Literáti Nagy Péter farmakológus kutatóval. A fehérjék szerkezetét vizsgálják különböző módszerek alkalmazásával. Különös figyelmet szentelnek a COVID vírus spike fehérjéjének. Az érdeklődő diáktársaik és tanáraik előtt részletesen beszámoltak az eddigi munkájukról
Tovább
Különleges találkozó: a solo-vitorlázás szerelmesét, Kopár Istvánt ismerhettük meg a héten
Kopár István, Balatonalmádi Város díszpolgára, tengerészkapitány és a vitorlázás sport szerelmese látogatott a gimnáziumba kedden délután. Lelkesítő előadásában több érdekességet megtudhattunk földkerülő útjainak történetéből, nehézségeket, örömteli pillanatokat és szakmai információkat egyaránt. Nagy élmény volt mindannyiunknak megismerni őt és hallani a
Tovább
Önkéntes napot tartottunk
Péntek tizenharmadika egyáltalán nem ütött ki balul a kora délután összegyűlt önkéntes segítőink számára! A Szülői Munkaközösség koordinálásában jó hangulatban töltött szülő, diák és tanár néhány órát, hol kemény munkával a napon, hol finom étkeket fogyasztva az árnyékban. Akárhogy is történt, a végeredmény magáért beszél!
Tovább
Dobogós helyezések biológiából!
A POK Veszprém Megyei Középiskolai Biológiaverseny döntőjét március 29-én rendezték. A kilencedik évfolyamra járók kategóriáját a 9A-sok nyerték meg. Grasics Noel 1. helyezést, Kardos Zsombor 2. , Csima Ábal 3. helyezést ért el. Gratulálunk a tehetséges diákoknak és felkészítő tanáruknak, Pászty Gabriellának is!
Tovább
263 nap alatt a föld körül
Kopár István tengerészkapitány és vitorlásoktató érkezik iskolánkba május 17-én kedden! 1990-91-ben -első magyarként- kerülte meg a Földet, egyedül, egyetlen kikötéssel (Perth) az öt legdélebbi szárazföldi fok megkerülésével, a Salammbo nevű Balaton 31-es típusú hajóval, az adott hajóméretben és útvonalon világrekord sebességgel (125 tmf/nap).
Tovább
Felhívás kreatív design pályázatra
Téma: a Rákóczi úton található Szervíz buszmegálló megfiatalítása Kiírók: Aranyhíd Polgári Egyesület és a Balmadifjak A szakmai zsűri kiválasztja a legkreatívabb pályamunkát, amit egy művész fog felfesteni az adott felületre. A zsűri tagjai: Czuczor Sándor, a kéttannyelvű gimnázium alapítója és címzetes igazgatója,
Tovább
Rácz Mihály 9knyB osztályos diákunk sportsikere
A múlt hét végén rendezték meg a Velencei tavon a Majtényi Zsombor sportlegendáról elnevezett vitorlás Emlékversenyt, mely egyben az első hazai ranglista verseny is volt. Laser 4.7 hajóosztályban, melyben U16 es U18 korosztály indult, Rácz Mihály abszolut első helyezést ért el, megnyerve ezzel a hajóosztály kategóriáját! Gratulálunk kimagasló teljesítményéhez!
Tovább
Diáksportsiker
Bíró Vivien 9knyB osztályos diákunk remekelt a hétvégén! Most lett vége a 6. Magyar Outrigger Bajnokságnak, ahol Vivi U18 kategóriában 150m-en és 1500m-en is ezüstöt szerzett.
Tovább
Európai Parlament Nagykövet Iskolája Program 2022 – junior nagyköveteink bekapcsolódása, beszámolói
Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája Programnak évek óta tagja intézményünk, Di Croce Gyöngyi tanárnő koordinálja a programokat. Diákjainkat mindig megdicsérik a szervezők, mivel érettek, kezdeményezőek, műveltek, vitaképesek. Ezekről meg lehet bizonyosodni a következő beszámolókból és a csatolt képekből is.
Tovább
30 éves jubileum 30 éve embléma

Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

8220 Balatonalmádi,
Rákóczi Ferenc u. 39
info@kettannyelvu.hu
+36 88 594-340

Kedves Szülők!

Kérjük, adójuk 1 %-ával támogassák intézményünk alapítványait!

DLSB ALAPÍTVÁNY A BALATONALMÁDI KÉTTANNYELVŰ GIMNÁZIUMÉRT

adószám: 19266057-1-19

A BALATONALMÁDI MAGYAR-ANGOL GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SPORTJÁÉRT

adószám: 18937655-1-19

Köszönjük támogatásukat!
EFOP 1.2.9-17-2017-00118

NEA ME BGA


5 6 7 8 9 10 11 12