Hírek

Matematika eredmények
Iskolánk 3 9kny. évfolyamos diákja továbbjutott a Zrínyi Ilona Matematikaverseny 2022-2023 Veszprém megyei fordulójába. Gratulálunk Kovács Dóra, Ódor Bence és Vajda Alexa tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak!
Tovább
DLSB Karácsony
Az aulába kihelyezett karácsonyfánk ebben az évben azért különleges, mert idén a Szülői Munkaközösség indítványozására a diákok és a szülők is hozzájárulhattak saját készítésű díszekkel kicsinosításához. Köszönjük a lelkes közreműködést minden alkotónak!
Tovább
Adventi adomány
A minap iskolánkban jártak a Megfőzzük Almádit Egyesület képviselői, akiktől intézményünk nagylelkű támogatást kapott. Tornyos Balázs, az egyesület elnöke az adventi időszakban maga kereste fel iskolánkat és adta át azt az adományt, amelyet a 2022-es Almádiak Napja nevű közösségi rendezvény keretében a helyi oktatási intézményeknek gyűjtöttek. Így jutott 100-100 ez
Tovább
Körforgásos és fenntartható textíliák ♻️
A BALKOM "A farmer örök" elnevezésű kreatív alkotó pályázatára a 11. évfolyam kollégista lánycsapata nyújtott be pályaművet és szervezett rendezvényt az iskolában. ▶️ A "Megzöldülök!" szemléletformáló projektet minden évben az Európai Hulladékcsökkentési Héthez igazodva novemberben rendezi meg. ▶️ Idén olyan alkotásokat lehetett beadni, amik bemutatják a textíliák k
Tovább
Angol nyelv II. OKTV eredmények
A 2022/2023. évi angol nyelv II. OKTV második fordulójába továbbjutott: Dombi Anna (12B) Szabó Sára (12B) Gőcze Máté (11A) Kováts Lilla (12B) Gratulálunk mind a négy diákunk kiemelkedő eredményéhez! Felkészítő tanáraik: Kis Beáta (12B) és Kormány Emese (11A)
Tovább
Átadták a "Jó tanuló - jó sportoló" és a "Kiváló kulturális tevékenységért" díjakat
Balatonalmádiban a kiemelkedő tanulói teljesítmények elismeréseként évről-évre sor kerül a "Jó tanuló - jó sportoló" és a "Kiváló kulturális tevékenységért" díjak adományozására. A 2022. évi díjakat december 13-án délelőtt adta át Dudás Zsolt, a Humán Bizottság elnöke és Fabó Péter, polgármester a Városháza dísztermében. Az eseményan jelen volt Dudásné Pirik Mariann
Tovább
Kimagasló idegen nyelvi eredmények a tanév végén
Iskolánk idegen nyelvi eredményei kimagaslóak, ami diákjaink alapos felkészültségének és felkészítésének köszönhető. A HVG legjobb középiskolákat felvonultató legfrissebb rangsorában a nyelvi érettségik tekintetében az 1. helyet szereztük meg. Agárdi Attila tanulónk legutóbbi nemzetközi nyelvi sikereredményéről pedig már a helyi sajtó is beszámolt. Hamarosan jövünk a
Tovább
Adventi Országház-látogatások
December folyamán a 9B, a nyelvi előkészítő évfolyam és a 10B járt tanáraival budapesti tanulmányi kiránduláson, amelynek fő célja az Országházban tett vezetett séta volt, de jutott idő egy kicsit az adventi forgatagban is körülnézni. Köszönjük az osztáléyfőnökök és a kísérőtanárok munkáját!
Tovább
Spotlight on the UK angol nyelvi verseny felső tagozatos általános iskolásoknak -- ÖSSZEGZÉS
A Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium angol munkaközössége 2022. december 8-ára hagyományteremtő céllal szervezett játékos angol nyelvű csapatversenyt Veszprém megye érdeklődő hetedikes és nyolcadikos diákjainak. A Spotlight on the UK c. versenyre 11 négyfős csapat jelentkezett, akik mindkét évfolyamot egyforma számban képviselték. Üdvözölhettük a versenyen a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola, a Vörösberényi Általános Iskola, a Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola , a Siófoki Beszédes József Általános Iskola és a szentkirályszabadjai Szent István Király Általános Iskola diákjait. Kísérőtanárikat a zsűri tagjai közé kértük fel. Fókuszban ezúttal Nagy-Britannia kultúrája, zenéje, irodalma, földrajza, látnivalói, híres személyiségei és a királyi család állt. A csapatok előzetes feladatként egy rövid angol nyelvű videóban reklámozták a brit kultúra egy tipikus vonását. Ezek levetítése után kvízkérdések megválaszolására, kirakójátékra, Paddington maci alkotásra invitáltuk a 44 résztvevőnket. Helyezések: Egyéni feladat: 1. hely -- Berta Mátyás 2. hely -- Illés Balázs 3. hely -- Hargitai Zsófia Különdíjak: Paddington maci -- Great Expectations Reklámvideó -- The Girls and Mark A verseny fődíjazottai: 1. Great Expectations (Siófok 7. o.) 2. The Girls and Mark (Vörösberény) 3. Wuthering Heights (Siófok 8.o.) A visszajelzések is azt mutatták, hogy egy rendkívül hangulatos, változatos versenyen vagyunk túl, aminek előkészítésében és kivitelezésében saját diákjaink és kollégáink nagy szerepet játszottak. Az esemény színvonalas megvalósításához nagyban hozzájárultak támogatóink: Fő támogató: OTP Bank -- A fődíjat elnyert csapat tagjai a Veszprém Megyei Minőségi Díjas Nyelvtanoda Kft. által szervezett 60 órás, 72 ezer forint értékű angol vagy német nyelvtanfolyamot kaptak, valamint ingyenes Pannon Nyelvvizsga-lehetőséget az általuk választott szinten. -- A második helyezett csapat tagjai 75%-os kedvezményes Pannon Nyelvvizsga-lehetőséget, valamint a BookR Class egy éves előfizetését kapták. -- A harmadik helyezett a Pannon Nyelvvizsgaközpont 50%-os kedvezményes nyelvvizsga-lehetőségét kapta. -- A Pannon Nyelvvizsgaközpont további helyezetteknek ingyenes próbanyelvvizsga-lehetőségeket ajánlott fel. -- Az egyéni díjakat a Hock Nyelviskola nyelvtanfolyami kuponok formájában biztosította. -- Különdíjban részesültek a legkreatívabb reklámvideót és a legötletesebb Paddington macit készítő csapatok. -- További támogatóinktól minden csapat értékes könyvadományt, írószereket kapott, valamint a szünetben az italokat, gyümölcsöket és süteményeket és a versenyhez használt eszközöket is a segítségükkel tudtuk beszerezni: Prospero Könyvei Kft., Oxford University Press, Librotrade Kft., ELT Hungary Kft., Libra Books és a Kétnyelvű Iskoláért Egyesület. Köszönjük minden csapat lelkes részvételét, támogatóink hiánypótló adományait!
Tovább
Hatalmas angol nyelvi siker
Az imént jelent meg a hír, hogy a 9B-s Agárdi Attila megnyerte azt a Best in English elnevezésű nemzetközi online angol nyelvi versenyt, amire több mint 22800 14-19 éves diák nevezett be egész Európában 709 középiskolából. Gratulálunk Attilának, és szóhoz sem tudunk jutni!
Tovább
Látogatás a Parlamentben
December folyamán több osztályunk pályázott sikerrel egy-egy vezetett Országház-látogatásra Budapestre. Az érdekes bejáráson elsőként a 9B osztály és osztályfőnökük Di Croce Gyöngyi ismerkedett az épülettel és az országgyűlés munkájával december 8-án. Ezt követően lehetőségük volt a belváros adventi fényeit is élvezni.
Tovább

Események

2023 május
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

30 éves jubileum 30 éve embléma

Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

8220 Balatonalmádi,
Rákóczi Ferenc u. 39
info@kettannyelvu.hu
+36 88 594-340

Kedves Szülők!

Kérjük, adójuk 1 %-ával támogassák intézményünk alapítványait!

DLSB ALAPÍTVÁNY A BALATONALMÁDI KÉTTANNYELVŰ GIMNÁZIUMÉRT

adószám: 19266057-1-19

A BALATONALMÁDI MAGYAR-ANGOL GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SPORTJÁÉRT

adószám: 18937655-1-19

Köszönjük támogatásukat!
EFOP 1.2.9-17-2017-00118

NEA ME BGA


4 5 6 7 8 9 10 11