Hírek

Középiskolai MTA Alumni Program
A tavalyi két előadás után október 26-án 14.30 órakor került sor a jelenlegi tanév első MTA Alumni előadására, miután Dr. Pósfai Mihály, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének tagja elfogadta iskolánk felkérését. Pósfai Mihály az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett okleveles geológus diplomát, majd az ELTE Ásványtani Tanszékén volt kutatási asszisztens.
Tovább
Halhatatlan sportolók látogattak gimnáziumunkba
Az október számos eseményben bővelkedett, így a hagyományos egészségnapi programokban is (10.14), melyeket többek között a szülői munkaközösség és a tanári kar segítségével valósítottunk meg. Az Egészségnap legizgalmasabb része kétségtelenül a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete képviselőinek látogatása volt. Olyan kiválóságokkal találkozhattunk és
Tovább
Az 1956-os eseményekre emlékeztünk
A 10A osztály és Ferenczy-Szabó Kalliopé tanárnő segítségével idéztük fel pénteken a fiatalok, diákok szerepét és tetteik tanulságait az 1956 októberében lezajlott események tükrében.
Tovább
Petanque diáksportsiker
Albert Orsolya 9knyB osztályos diákunk, aki október elején, Palma de Mallorcán az Ifjúsági Pétanque Európa-bajnokságon a Nemzetek kupája ezüstérmese lett csapatával. Ezzel az eredménnyel a Magyar Pétanque Szövetség 33 éves működésének eddigi legjobb eredményét érték el!
Tovább
Hallasd a hangod!
A gimnáziumunk 4 junior nagykövete az Európai Parlament Nagykövetiskolája Program keretében ifjúsági konferencián vett részt. Felkészítő tanáruk: Di Croce Gyöngyi A fiatalok élménybeszámolója a programról itt olvasható: Hallasd a hangod! Európai Uniós Ifjúsági konferencia Budapesten
Tovább
Az Aradi vértanúkra emlékeztünk
Október hatodikán a 10B diákjai Papp Bernadett tanárnővel tematikus faliújság és zenei bejátszások segítségével idézték fel a 13 aradi vértanú emlékét. Ezt követően az osztály a városi ünnepségen is részt vett és a Hősi Emlékműnél koszorút helyezett el az intézmény nevében.
Tovább
72 óra kompromisszumok nélkül
Folyik a munka a DLSB-ben! Diákjaink is részt vettek a hét második felében a "72 óra kompromisszumok nélkül" programban, amelynek keretében felújították, kisöpörték az iskola udvarának jó részét: a távolugró gödröt, a teniszpályát, és még a tornaterem takarításában, a mezek mosásában is segédkeztek. Köszönjük a szervezést Popovics Éva tanárnőnek!
Tovább
Köszönjük adója 1 százalékát
Köszönjük, hogy adója 1 százalékával a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnáziumot és Kollégiumot támogatta!
Tovább
Szalai Zalán eredménye
Szalai Zalán 9B osztályos diákunknak, aki a hétvégén kardvívásban ismét remek eredményt ért el. Junior korosztályban korosztályban18-19 évesek között versenyzett és 6. helyezést ért el. Ő volt az egyetlen 2007 es születésű sportoló, aki a legjobb 8 közé tudott kerülni, ezzel vezeti a kadett ranglistát.
Tovább
GRATULÁLUNK Ruppert Lucának
Ruppert Luca 9knyB osztályos diákunknak, aki a hétvégén Tihanyban a VIII. Austrotherm Félmaratonon 7km-es távon, saját korcsoportjában a 2. helyezést érte el.
Tovább
Élményekben gazdag gólyahetet zárt a DLSB
Az immár hagyományossá vált gólyahét szeptember 5-9 között zajlott. Minden délután egy másik évfolyam szervezett programokat új diákjaink, a gólyák számára. Volt itt tánctanulás, kvíz, társasjáték és végül minden gólya rátalált a 11. évfolyamban patrónusára is. A hetet pénteken a nap végén a gólyák táncperformansza, eskütétele és a patrónusok fogadalma zárta.
Tovább
30 éves jubileum 30 éve embléma

Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

8220 Balatonalmádi,
Rákóczi Ferenc u. 39
info@kettannyelvu.hu
+36 88 594-340

Kedves Szülők!

Kérjük, adójuk 1 %-ával támogassák intézményünk alapítványait!

DLSB ALAPÍTVÁNY A BALATONALMÁDI KÉTTANNYELVŰ GIMNÁZIUMÉRT

adószám: 19266057-1-19

A BALATONALMÁDI MAGYAR-ANGOL GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SPORTJÁÉRT

adószám: 18937655-1-19

Köszönjük támogatásukat!
EFOP 1.2.9-17-2017-00118

NEA ME BGA


2 3 4 5 6 7 8 9