Hírek

Sziporka Matematikaverseny
A Sziporka Matematikaverseny országos döntőjéről hozta el Steigervald Flóra ezt a 2. helyezést. Gratulálunk!
Tovább
Költők, műfordítók nemzetközi csapata látogatott iskolánkba
A 2023-as Veszprém EKF keretében létrejött Versek Veszprémben projekt kapcsán a füredi Fordítóház szervezésében 6 külföldi kortárs költő: Ija Kiva (ukrán), Yvonne Reddick (brit), Gérard Cartier (francia), Guy Helminger (luxemburgi), Jaan Malin (észt) és Antonio Rivero Taravillo (spanyol) érkezett április 18-án iskolánkba, akik a 11. évfolyamnak tartottak költészeti műhelyfoglalkozásokat a kreatív írás, műfordítás és különböző lírai műfajok (pl.
Tovább
Felvételt nyert tanulók
Tisztelt Szülők! Kedves Felvételiző Diákok! A mai naptól lekérdezhető a 2023/2024. tanévre szóló felvételi jegyzék. Az intézményünkbe jelentkezett tanulók az OM azonosítójuk/jeligéjük megadásával tekinthetik meg a felvételi vizsgán elért összpontszámuk alapján kialakult rangsorban elfoglalt helyüket a következő linkre kattintva:
Tovább
Rácz Mihály 9b-s diákunk kiemelkedő részvételével zajlik Cadizban a vitorlázó Európa-bajnokság!
Rácz Mihály 9B osztályos diákunk éppen az Ilca 4 (Laser4.7) ifjúsági hajóosztály Európa bajnokságán vesz részt. 39 nemzet képviseletével és közel 400 résztvevővel (160 lány és 225 fiú) zajlik a versengés Cadizban, Spanyolországban április 15-22 között. Egy lány és két fiú képviseli Magyarországot. Miska a 225 fiús mezőnyben tegnap éppen a 15-dik helyen állt!
Tovább
Díjeső
A DLSB kíváló angolosait köszöntötte Jindrich Jozifek, aki feleségével, Andreával a Best in English nemzetközi online angol nyelvi verseny megteremtője. Azért érkeztek Csehországból iskolánkba, hogy átadhassák Agárdi Attilának a 2022-es év legjobbjának járó oklevelet és nyereményt, valamint a Magyarország legjobban teljesítő iskolájának járó oklevelet.
Tovább
Diáksport: Révész Ádám 9knyA osztályos diákunk kerékpározásban kiemelkedő nemzetközi teljesítményt nyújtott
A tavaszi verseny a Kamenjak Rocky Trails XCO, a horvát kupasorozat első állomása az Isztriai-félsziget legdélibb pontján, amelyen a legjobb ifjúsági versenyzők is indulhattak, köztük Ádám is. A pálya nevéhez méltóan brutálisan sziklás, köves és technikás volt, feladva a leckét a versenyzőknek, Az első ifjúsági rajt U17-es mezőnyében Révész Ádám
Tovább
Újabb sporteredmények
Gratulálunk a lány- és a fiú focicsapartunknak a Fair Play Cup Középiskolai labdarúgó programban való részvételéért és eredményes szereplésért. A fiúk továbbjutottak az április 20-i döntőbe. Kísérőjük és felkészítőjük: Popovics Éva.
Tovább
Természettudományos diáksikerek
Tacey Tamara (12.B) továbbjutott az International Brain Bee nevű nemzetközi idegtudományi versenyen! A magyarországi döntő április 22-én lesz, Pécsett. Felkészítő tanára: Pászty Gabriella Steigervald Flóra (9A) a Sziporka matematika versenyen 2. helyezést ért el. Gratulálunk!
Tovább
Újabb sportsiker - EurShow Dancefest
Gratulálunk Kovács Bíborka 9A osztályos diákunknak, aki a március 25-én rendezett 30. EurShow Dancefest-en csapatával két második helyezést, egyéni produkciójával pedig 3. helyezést ért el!
Tovább
Újabb angol nyelvi siker
Gratulálunk Rosta Rebekának! A győri Jedlik Technikum középiskola nyelvi előkészítős évfolyamok számára szervezett Baksa-Jedlik-Krúdy Két Tanítási Nyelvű Versenyén angol nyelvből március 30-ikán Rosta Rebeka 9knya osztályos diákunk írásbeli teljesítményéért különdíjat vehetett át. Sikeresen szerepelt a versenyen Balogh Levente és Gallai Léna (9knyb).
Tovább
A víz világnapja
A DLSB sem maradhatott ki a víz világnapjáról (március 22) szóló programsorozatból. Egyenesen Vízhetet szervezett néhány tanárunk, akik ebben az évben az ivóvíz, a csapvíz fogyasztásának szerepére kívánták az iskola közösségének figyelmét felhívni. Több tevékenységben vehettek részt diákjaink: művészeti alkotások, installációk készültek, sorversenyben próbálhatták ki
Tovább
30 éves jubileum 30 éve embléma

Öko Iskola

Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

8220 Balatonalmádi,
Rákóczi Ferenc u. 39
info@kettannyelvu.hu
+36 88 594-340

Kedves Szülők!

Kérjük, adójuk 1 %-ával támogassák intézményünk alapítványait!

DLSB ALAPÍTVÁNY A BALATONALMÁDI KÉTTANNYELVŰ GIMNÁZIUMÉRT

adószám: 19266057-1-19

A BALATONALMÁDI MAGYAR-ANGOL GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SPORTJÁÉRT

adószám: 18937655-1-19

Köszönjük támogatásukat!
EFOP 1.2.9-17-2017-00118

NEA ME BGA


1 2 3 4 5 6 7 8