Hírek

DLSB siker fordításban is!
Speulta Zsófia (11A, német) és Kácsor Judit (12A angol) mindketten második helyezést hoztak haza az ajkai Bródy Imre Gimnázium fordítóversenyéről! Szeretettel gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak: Pálné Gáspár Emiliának és Kovács Karolának!
Tovább
Szalai Zalán 9knyB osztályos diákunk ismét kimagaslóan vívott!
A március 26-án rendezett GKK Körversenyen Serdülő Fiú Kardvívás egyéni számában 45 indulóból a 2. helyezést szerezte meg. Teljesítményéhez gratulálunk!
Tovább
Nemzeti ünnepünk -- március 15.
Intézményünkben március 11-én tartottunk megemlékezést az 1948-as forradalom és szabadságharc hőseiről és eseményeiről a 9B osztály ünnepi műsorával. Köszönjük minden közreműködő diáknak, valamint Tarnóczy Áron tanár úrnak az előadást!
Tovább
A vegyész kobold egy napja
A gimnázium tanulóinak pályaorientációját segítendő 2022. március 22-én egy rendkívül érdekes, a kémiát népszerűsítő előadást láthattunk. A Pannon Egyetem Környezeti és Szervetlen Fotokémia Kutatócsoportjából Szabóné Dr. Bárdos Erzsébet és Ringné Nyári Edina érkezett hozzánk, akik „A vegyész kobold egy napja” címmel rengeteg érdekes, látványos kísérletet mutattak be.
Tovább
MTA Középiskolai Alumni Program 1-2
Iskolánk csatlakozott az MTA Középiskolai Alumni Programhoz. Ezt a programot a Magyar Tudományos Akadémia azzal a céllal hozta létre, hogy a sikeres kutatók megismertessék a középiskolás diákokkal a kutatói életet, munkájuk fontosabb elemeit, eredményeit, a tudományos gondolkodás értékeit. Az első előadást egykori diákunk, Dr. Cserép Cs
Tovább
Segítsünk együtt a menekülteken!
A 11B osztály két lelkes diákja, Salamon Panna és Simon Dávid kezdeményezésére adománygyűjtőpont állt fel az aulában. A felhívás szövege itt olvasható: Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt rengetegen kénytelenek elhagyni otthonukat. Segítsünk együtt a háború elől menekülőknek! Vásárolj be egy menekült családnak! • Szárnyas étel konzerv • Marha étel konzerv •
Tovább
MTA Középiskolai Alumini Program
2022. március 8-án 14.30-kor az MTA Középiskolai Alumni Program keretében Dr. Kristófné Dr. Makó Éva egyetemi docens előadást tart iskolánkban „A nanocsövektől a csontok 3D-s nyomtatásáig, avagy mivel foglalkozik egy anyagmérnök” címmel. Az előadás után kötetlen beszélgetés lesz az előadóval. Várjuk az érdeklődő diákokat!
Tovább
Ideiglenes felvételi jegyzék a 2022/2023-as tanévre
A mai naptól lekérdezhető az ideiglenes felvételi jegyzék. Az intézményünkbe jelentkezett tanulók az OM azonosítójuk megadásával tekinthetik meg a felvételi vizsgán elért összpontszámuk alapján kialakult ideiglenes rangsorban elfoglalt helyüket a következő linkre kattintva:
Tovább
2022. február 25. A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja
A hét folyamán kétféle módon adóztunk a kommunista diktatúrák áldozatai emlékének: február 21-én Prof. dr. Habil. Szakály Sándor történész tartott előadást a felsőbb évfolyamok diákjainak a témakörben a Történelemoktatók Szakmai Egyesülete képviseletében. Az eseményt Chen-Wölfinger Bernadett tanárnő hívta életre.
Tovább
OKTV sikerek
Ezúton szeretnénk gratulálni két diákunknak, Kováts Lillának (11B), aki angol nyelvből, valamint Vigh Frodó Gergelynek (12B), aki olasz nyelvből teljesített kimagaslóan az OKTV második fordulójában. Köszönjük egyúttal felkészítő tanáraik: Kis Beáta és Di Croce Gyöngyi munkáját!
Tovább
JUVENES TRANSLATORES oklevelek érkeztek
Az Európai Unió nemzetközi fordítóversenyén 2021-ben 3 diákunk indult, ketten olaszról magyarra, egy fő spanyolról magyarra fordította a szervezők által biztosított szöveget. Részvételükért oklevelet kaptak, amelyek most érkeztek meg. Gratulálunk Harmath Kittinek, Nagy Borókának és Szabó Nimródnak, hogy iskolánkat sikerrel képviselték ezen a versenyen!
Tovább
30 éves jubileum 30 éve embléma

Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

8220 Balatonalmádi,
Rákóczi Ferenc u. 39
info@kettannyelvu.hu
+36 88 594-340

Kedves Szülők!

Kérjük, adójuk 1 %-ával támogassák intézményünk alapítványait!

DLSB ALAPÍTVÁNY A BALATONALMÁDI KÉTTANNYELVŰ GIMNÁZIUMÉRT

adószám: 19266057-1-19

A BALATONALMÁDI MAGYAR-ANGOL GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SPORTJÁÉRT

adószám: 18937655-1-19

Köszönjük támogatásukat!
EFOP 1.2.9-17-2017-00118


1 2 3 4 5 6 7 8