Hírek

Néhány októberi programunkról a helyi sajtó is beszámolt.
Mind az egészségnapi, mind az Európa-ponti diákprogramokat olyan élvezettel és lelkesedéssel fogadták tanulóink, amely bizonyítja, mennyire hiányoztak már mindannyiunknak a hasonló élmények az elmúlt tanév bezártsága után.
Tovább
Meghívó első nyílt napunkra
Tisztelt Nyolcadikosok! Tisztelt Szülők! A Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium szeretettel meghívja Önöket 2021. november 9-én, kedden rendezendő nyílt napjára. A délelőtt folyamán megismerkedhetnek iskolánkkal és a kollégiummal, valamint tanórákat látogathatnak meg. A program 9:30-kor kezdődik és 12:20-kor ér véget.
Tovább
Zonta-klub jótékonysági képzőművészeti kiállításának megnyitója
Iskolánk Zonta Z-Klubjának zontiánjai is képviselték intézményünket a veszprémi Zonta-klub jótékonysági képzőművészeti kiállításának megnyitóján Klubunk, amely már évek óta működik az iskolában jótékonysági, közösségi tevékenységekkel foglalkozik, tagjai a Zonta nemzetközi találkozóin, tréningjein is jelen vannak.
Tovább
Hungarian-Bilingual School Fest
A Hungarian-Bilingual School Fest eseményeiről, amelyen iskolánkat nagy sikerrel képviselte Pákai Péter a helyi sajtó is beszámolt képes összeállításában.
Tovább
Gratulálunk Kácsor Juditnak
Gratulálunk Kácsor Juditnak, akinek két grafikáját a szakmai zsűri beválogatta a hajdúszoboszlói országos középiskolás képzőművészeti diáktárlatra a 191 kiállítandó alkotás közé! Művei címe: Saigoni mindennapok, Az idő múlása. A kiállítás november 9-30 között látogatható a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtárban.
Tovább
1956 október 23-ára emlékeztünk
Köszönjük az ünnepi műsort a 10A osztálynak és felkészítő tanáraiknak: Kormány Emesének és Papp Bernadettnek!
Tovább
Pákai Péter Bence 12A osztályos diákunk próza kategóriában ismét remekelt!
A pápai Petőfi Sándor Gimnázium szervezésében október 22-én pénteken került sor az angol kéttannyelvű tagozatos gimnáziumok tehetségkutató versenyére, a HBSFEST-re, amelyen több kategóriában (szólóének, próza, vers, kamaraének, színházi jelenet) szerepeltek versenyzők. Mindannyiójuknak a 60-as, 70-es és 80-as évek hangulatát kellett a színpadra varázsolniuk angol nyel
Tovább
Élménybeszámoló az Európai Parlament által támogatott junior nagyköveti programról
Október 18-án az iskola 19 lelkes diákjával együtt eljuthattunk Budapestre az Európa-pontba Di Croce Gyöngyi tanárnő koordinálásával. Rengeteg érdekes dolgot tapasztalhattunk: többek között az Európai Unió történetét, jelenlegi helyzetét ismertük meg, és a jövőről is megoszthattuk gondolatainkat, jövendöléseinket egymással. A lényegre törő előadáson kívül játékos fela
Tovább
Ha október, akkor Egészségnap a gimnáziumban
Ebben az évben a sport és az egészséges táplálkozás került terítékre az október 14-i egészségnapon. A program a következőképpen alakult: • 13:00-13:45 interaktív beszélgetés Gulyás Istvánnal a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányával és egy válogatott játékossal -- TORNATEREM • 13:45-14:15 aulapiknik --
Tovább
Őszi kirándulások
A 10.A osztály október12-én őszi csapatépítésre🍁🍂⛰🎒Eplénybe kirándult. A szervezett programban volt libegőzés, teázás, túrázás, geocaching. Sajnos, az aktuális járványügyi szabályozás kicsit átírta a részvevők létszámát, 😢de igyekeztük jól érezni magunkat🙂.
Tovább
Újabb nagyszerű sporteredmények!
2021. október 15. szombat Örömmel számolunkbe az iskolát érintő sporthírekről: Szombaton az ITF Taekwondo Kupán Szabó Nimród 10/B két ezüst érmet (formagyakorlat, küzdelem), Babicz Mihály 9knyA ezüst érmet (formagyakorlat), Simon Barna 9knyA bronz érmet (speciáltörés), Szabó Noah 9knyB bronz érmet (küzdelem versenyszámban) szerzett.
Tovább
30 éves jubileum 30 éve embléma

Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

8220 Balatonalmádi,
Rákóczi Ferenc u. 39
info@kettannyelvu.hu
+36 88 594-340

Kedves Szülők!

Kérjük, adójuk 1 %-ával támogassák intézményünk alapítványait!

DLSB ALAPÍTVÁNY A BALATONALMÁDI KÉTTANNYELVŰ GIMNÁZIUMÉRT

adószám: 19266057-1-19

A BALATONALMÁDI MAGYAR-ANGOL GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SPORTJÁÉRT

adószám: 18937655-1-19

Köszönjük támogatásukat!
EFOP 1.2.9-17-2017-00118