2021-22 | Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

2021-22

2021-22

Diákjaink remekeltek az országos olasz versenyen!

2022.06.14.

A Szegedi Tudományegyetem Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszéke a negyed- és ötödéves tanárszakos hallgatók közreműködésével olasz nyelvi versenyt hirdetett az olaszul tanuló 9-11. évfolyamos középiskolás diákok számára.

A Centenáriumi Olasz nyelvi Verseny június 13-i szegedi döntőjébe 3 diákunk került be.

A 9. évfolyamosok mezőnyét Szabóki Szonja (9B) nyerte, Péli Dorottya (9B) országos második lett.

A 10. évfolyamosok között Blaskó Adrien 10B-s diákunk második helyezést ért el.

Gratulálunk teljesítményükhöz és köszönjük felkészítő tanáruk Di Croce Gyöngyi munkáját!


Diákjaink remekeltek az országos olasz versenyen!  3
Diákjaink remekeltek az országos olasz versenyen!  4
Diákjaink remekeltek az országos olasz versenyen!  5
Diákjaink remekeltek az országos olasz versenyen!  6


Ma díjkiosztón jártunk!

2022.06.03.

9diákunk vehetett át a megye legjobbjainak járó oklevelet és könyvjutalmat a POK által szervezett tanulmányi versenyeken nyújtott teljesítményéért.

Mind angol nyelvből mind biológiából a dobogó első 3 fokára kerültek nyelvi előkészítő évfolyamos és kilencedikes diákjaink!

Büszkék vagyunk Agárdi Attilára, Szabó Eszterre, Rácz Mihályra, Keserű Zalán Besére, Csontos Tamásra, Fider Júliára, Grasics Noelre, Kardos Zsomborra és Csima Ábelre!

Köszönjük felkészítő tanáraik, Pászty Gabriella, Kormány Emese, Milkovics-Révai Aliz, Deák-Juhász Ágnes és Vándor Orsolya támogatását!


Ma díjkiosztón jártunk!  3
Ma díjkiosztón jártunk!  4
Ma díjkiosztón jártunk!  5
Ma díjkiosztón jártunk!  6
Ma díjkiosztón jártunk!  7
Ma díjkiosztón jártunk!  8


Sikeres Diákolimpia-szereplés

2022.05.31.

Bíró Dominika (9A) több versenyszámban is első helyezést ért el!

Az Országos Diákolimpiát Úszás “A” kategóriában a Magyar Diáksport Szövetség és Magyar Úszó Szövetség május utolsó hétvégéjén rendezte meg Budapesten.

Bíró Dominika diákunk pénteken (május 27.-én) 200m háton, majd szombaton (28.-án) 100m háton is első helyen végzett!

Így 2x-es Országos Diákolimpiai bajnok lett az iskolát képviselve.

Büszkék vagyunk Rá és gratulálunk Neki!


Sikeres Diákolimpia-szereplés 3
Sikeres Diákolimpia-szereplés 4
Sikeres Diákolimpia-szereplés 5
Sikeres Diákolimpia-szereplés 6


Dobogós helyezések biológiából!

2022.05.16.

A POK Veszprém Megyei Középiskolai Biológiaverseny döntőjét március 29-én rendezték.

A kilencedik évfolyamra járók kategóriáját a 9A-sok nyerték meg.



Grasics Noel 1. helyezést, Kardos Zsombor 2. , Csima Ábal 3. helyezést ért el.



Gratulálunk a tehetséges diákoknak és felkészítő tanáruknak, Pászty Gabriellának is!



Rácz Mihály 9knyB osztályos diákunk sportsikere

2022.05.09.

A múlt hét végén rendezték meg a Velencei tavon a Majtényi Zsombor sportlegendáról elnevezett vitorlás Emlékversenyt, mely egyben az első hazai ranglista verseny is volt. Laser 4.7 hajóosztályban, melyben U16 es U18 korosztály indult, Rácz Mihály abszolut első helyezést ért el, megnyerve ezzel a hajóosztály kategóriáját!

Gratulálunk kimagasló teljesítményéhez!


Rácz Mihály 9knyB osztályos diákunk sportsikere 3
Rácz Mihály 9knyB osztályos diákunk sportsikere 4


Diáksportsiker

2022.05.09.

Bíró Vivien 9knyB osztályos diákunk remekelt a hétvégén!

Most lett vége a 6. Magyar Outrigger Bajnokságnak, ahol Vivi U18 kategóriában 150m-en és 1500m-en is ezüstöt szerzett.


Diáksportsiker 2
Diáksportsiker 3


Dobogósok lettek diákjaink a megyei angol nyelvi versenyen

2022.04.26.

Tegnap tartották 4 korosztályos kategóriában a 9kny, 9. és 10. évfolyamra járó középiskolások angol nyelvi versenyének Veszprém megyei döntőjét, amin iskolánkból 9 diák szerepelt sikeresen. A Székesfehérvári POK által rendezett eseményre a Lovassy Gimnáziumban került sor Veszprémben. A 300 korábbi résztvevőből immáron kategóriánként 7-8 főnek tartottak szóbeli megmérettetést, amelyen az ír és a brit kultúra és történelem bármely kapcsolódási pontjáról készíthettek rövid prezentációt a döntős diákok.

A kéttannyelvű gimnáziumi tanulók kategóriájában ezen a "kis OKTV"-n korábbi írásbeli és az április 25-i szóbeli teljesítményük alapján mindkét kategóriában tanulóink kerültek a dobogóra:

  • a 9/II kategória győztese Agárdi Attila (9knyB), második helyezett Szabó Eszter (9knyB), harmadik helyezett Rácz Mihály (9knyB) lett. Elek Bálint (9knyA) 5. helyezést ért el.
  • a 10/II kategória győztese Keserű Zalán Bese (9B), második helyezett Csontos Tamás Szabolcs (9B), harmadik helyezett Fider Júlia (9A) lett. Kárász Nimród (9B) 5. helyen, Baján Alexandra (9B) 6. helyen zárta a versenyt.

Szóbeli prezentációik mind kivételesen jól sikerültek!

Gratulálunk mindannyiuknak, köszönjük, hogy ennyi energiát fektettek a felkészülésbe!

Felkészítő tanáraikat és kísérőiket is köszönet illeti: Deák-Juhász Ágnes, Gyimesi Alexandra, Kormány Emese, Milkovics-Révai Aliz, Vándor Orsolya és Simon Orsolya.



Bíró Dominika úszásban remekelt

2022.04.26.

Április 20 és 23 között, szerdától-szombatig, Debrecen adott otthont a CXXIV. Felnőtt Úszó Országos Bajnokságnak. Bíró Dominika 9A osztályos diákunk több számban is sikerrel indult.

Első nap 50m háton 13. helyezést szerzett, a második napon 100m háton lett ötödik, és végül

a negyedik egyben utolsó napon 200m háton 4. helyezést ért el.

Ez azt jelenti, hogy Magyarországon ő jelenleg a 4. legjobb hátúszó 200m-en.

Gratulálunk kiemelkedő sportteljesítményéhez!


Bíró Dominika úszásban remekelt 3
Bíró Dominika úszásban remekelt 4
Bíró Dominika úszásban remekelt 5
Bíró Dominika úszásban remekelt 6


Iskolánk diákjai ismét sikerrel szerepeltek a 2022-es Helikoni Ünnepségeken

2022.04.25.

Szeretettel gratulálunk a Helikoni Ünnepségeken résztvevő diákcsapatunknak és felkészítő és kísérő tanáraiknak (Ferenczy-Szabó Kalliopé, Tarnóczy Áron), amiért olyan nagy lelkesedéssel készültek az április 21-23 között Keszthelyen megrendezett összművészeti diákseregszemlére.

Néptánc kategóriában Nagy Boróka (10 B) és Nagy Milán (9knyB) duója arany minősítést szerzett. Mozgókép és multimédia kategóriában a DLSB Industries Szebb napok c. kisfilmje bronz minősítést szerzett. Ez utóbbi a 10. és 11. évfolyamos diákok alkotása Farkas Domokos rendezésében, Legát Mihály főszereplésével és Szíjártó Jean László opertőri hozzájárulásával. Az ArtHouse színjátszókör Samuel Beckett: Godot-ra várva c. drámaátiratával színjátszás kategóriában szintén bronz minősítést szerzett.


Iskolánk diákjai  ismét sikerrel szerepeltek a 2022-es Helikoni Ünnepségeken 3
Iskolánk diákjai  ismét sikerrel szerepeltek a 2022-es Helikoni Ünnepségeken 4
Iskolánk diákjai  ismét sikerrel szerepeltek a 2022-es Helikoni Ünnepségeken 5
Iskolánk diákjai  ismét sikerrel szerepeltek a 2022-es Helikoni Ünnepségeken 6


Agárdi Attila ebben az évben már sokadik alkalommal nyújtott kiemelkedő angol nyelvi teljesítményt

2022.04.25.

Április 21-én rendezték meg Győrben a régió kéttannyelvű iskoláinak angol és német nyelvi versenyét, amelyen 27 9kny. évfolyamos diákból iskolánk tanulója, Agárdi Attila (9knyB)első helyezést ért el.

A verseny, amelyet immáron 16. alkalommal rendez közösen 3 győri középiskola, írásbeli és szóbeli fordulót is tartalmazott, és soha ennyi diákot nem vonzott, mint ez alkalommal: 9 város 13 középiskolájának diákjait mozgatta meg.

Gratulálunk és további sikeres versenyzést kívánunk Agárdi Attilának és köszsönjük felkészítő tanára: Deák-Juhász Ágnes munkáját!

Részletes tudósítás és videóösszefoglaló a Győr+ hu oldalán olvasható a következő linken:

https://www.gyorplusz.hu/gyor/a-diakok-ujra-megmutathattak-nyelvtudasukat/?fbclid=IwAR2F0MoDseH3UdgDY_PP5iC9isr-wIrRGoTztxVzg4bdmstiXAh0qyopxUU


https://youtu.be/vu08LQoOjus


Agárdi Attila ebben az évben már sokadik alkalommal nyújtott kiemelkedő angol nyelvi teljesítményt 3


Diákjaink nemzetközi biológiaversenyen remekeltek!

2022.04.13.

Ma kaptuk az alábbi emailt arról, hogy 3 11A osztályos diákunk, Poharánszki Anna, Kurdi Panna és Pletka Natália továbbjutott az április 8-án pénteken tartott nemzetközi idegtudományi verseny (International Brain Bee) magyarországi írásbeli fordulóján! ️ A szóbeli május 28-án lesz, Pécsett.

Örömmel értesítjük, hogy az Ön diákjai - Poharánszki Anna, Kurdi Panna Emese és Pletka Natália Anna - sikeresen vettek részt az első hazai International Brain Bee verseny írásbeli fordulóján és ezzel továbbjutottak a szóbeli fordulóba!

Gratulálunk az eredményhez!

A szervezőbizottság eredetileg 10 továbbjutó helyet biztosított, de a 10. helyen holtverseny alakult ki, így összesen 14-en kerültek be a szóbeli fordulóba!

A szóbeli fordulóra 2022.május 28-án kerül sor a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontban személyes jelenlét mellett.

Gratulálunk a diákok teljesítményéhez és köszönjük felkészítő tanáruk: Pászty Gabriella áldozatos munkáját!



DLSB-s siker a Veszprém megyei angol nyelvi versenyen: 9 diákunk jutott tovább a 27 fős döntőbe, és nem is akármilyen helyezéssel!

2022.04.11.

Az OH Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja február 21-én angol nyelvi versenyt (írásbeli) rendezett a 9. és 10. évfolyamra járó diákoknak, valamint a két tanítási nyelvű gimnáziumok 9kny.és 9. évfolyamos diákjainak. A cél egy olyan verseny létrehozása és hagyománnyá fejlesztése, amely hasonlít a 11. és 12. évfolyamok OKTV megmérettetéséhez, így a fiatalabb korosztály is kipróbálhatja magát egy rangos versenyben.

Iskolánkból a teljes 9kny és 9. évfolyam (140 fő) részt vett az első, regionális fordulón, ahol Veszprém és Fejér Megyéből 648 tanuló versenyzett.

A 9kny. évfolyam kategóriájában 8 fő jutott tovább az országos fordulóba, akik közül négyen iskolánk tanulói: Rácz Mihály 1. helyen, Agárdi Attila 2. helyen, Szabó Eszter 4. helyen, Elek Bálint 6. helyen.

A 9. évfolyamból a 7 továbbjutóból 5 iskolánk diákja: 1. helyen továbbjutott Keserű Zalán Bese, 2. lett Csontos Tamás Szabolcs, 3. Fider Júlia, 5. Kárász Nimród, 6. Baján Alexandra.

A döntőre április 25. délután kerül sor a Lovassy László Gimnáziumban.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, a versenyzők eddigi teljesítményéhez, valamint tanáraik felkészítéséhez szívből gratulálunk!



Angol nyelvi siker a szépkiejtési versenyen

2022.04.11.
A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium online angol szépkiejtési versenyén április 6-án 4 fő indult az I kategóriában iskolánkból: Agárdi Attila, Kertics Anna, Steidl Liza (9knyB) és Kárász Nimród (9B) osztályos tanulók. Agárdi Attila a 13 fős mezőnyben 2. helyezést ért el.

Gratulálunk a kiemelkedő eredményhez mindegyik diákunknak és felkészítő tanáraiknak: Deák-Juhász Ágnesnek és Vándor Orsolyának!



Újabb diáksiker vízisportokban

2022.04.08.

Biros Boróka diákunk a 2021-es ICF SUP Világbajnokságon 16. helyezést ért el 10 km-es távon, amivel a Balatonfüredi Yacht Club utánpótlás csapatát erősíti!

Gratulálunk Borókának és további eredményeket, sikereket kívánunk választott sportjában!


Újabb diáksiker vízisportokban 3


DLSB siker fordításban is!

2022.03.29.

Speulta Zsófia (11A, német) és Kácsor Judit (12A angol) mindketten második helyezést hoztak haza az ajkai Bródy Imre Gimnázium fordítóversenyéről!

Szeretettel gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak: Pálné Gáspár Emiliának és Kovács Karolának!


DLSB siker fordításban is! 3
DLSB siker fordításban is! 4


Szalai Zalán 9knyB osztályos diákunk ismét kimagaslóan vívott!

2022.03.28.

A március 26-án rendezett GKK Körversenyen Serdülő Fiú Kardvívás egyéni számában 45 indulóból a 2. helyezést szerezte meg.

Teljesítményéhez gratulálunk!




OKTV sikerek

2022.02.24.

Ezúton szeretnénk gratulálni két diákunknak, Kováts Lillának (11B), aki angol nyelvből, valamint Vigh Frodó Gergelynek (12B), aki olasz nyelvből teljesített kimagaslóan az OKTV második fordulójában.



Köszönjük egyúttal felkészítő tanáraik: Kis Beáta és Di Croce Gyöngyi munkáját!



Gratulálunk Szalai Zalánnak!

2022.02.11.

Szalai Zalán 9knyB-s tanuló hétvégén kardvívásban az országos GKK körverseny serdülő kategóriájában 2. helyezést ért el.


Gratulálunk Szalai Zalánnak! 3


Különleges sportteljesítmény

2022.02.01.

Kormány Csongor (9A) 2022. január 29-én Rookie kategóriában első helyezést ért el a világszerte óriási népszerűségnek örvendő banked slalom snowboardkupán Eplényben, a nemzetközi verseny első magyarországi állomásán.

Gratulálunk Csongornak!


Különleges sportteljesítmény 3


BEST in English online angol verseny iskolánkénti eredmények

2021.12.27.


Gimnáziumunk az 595 középiskolát aktivizáló mezőnyben az első 10 legjobb eredményt nyújtó diák teljesítménye alapján országosan az 1. nemzetközi szinten a 206. helyezést érte el.


BEST in English online angol verseny iskolánkénti eredmények 3
BEST in English online angol verseny iskolánkénti eredmények 4


Díjátadás a Városházán -- Kreutz Kitti és Kovács Hanga díjazottaknak

2021.12.16.

December 14-én a balatonalmádi Városházán ünnepélyes keretek között Dr. Kepli Lajos polgármester és Dudás Zsolt a Humán Bizottság elnöke adták át a városi „Jó tanuló - jó sportoló” és a városi "Kiváló kulturális tevékenységért" elismeréseket.

Gimnáziumunkból 2021-ben „Jó tanuló-jó sportoló” díjat vehetett át Kreutz Kitti 11B osztályos diák, míg a „Kiváló kulturális tevékenységért" díjat Kovács Hanga 12B osztályos diákunk érdemelte ki.

Mindkét diákunknak szívből gratulálunk!


Díjátadás a Városházán -- Kreutz Kitti és Kovács Hanga díjazottaknak 3
Díjátadás a Városházán -- Kreutz Kitti és Kovács Hanga díjazottaknak 4


Karate sportsiker

2021.12.14.

Karate sportsiker  2


Bíró Dominika diákunk ismét remekelt úszásban

2021.12.01.

November 11 és 14 között, csütörtöktől vasárnapig, Kaposvár adott otthont a XVII. Rövidpályás Országos Bajnokságnak. A négy napos verseny a Csik Ferenc versenyuszodában került megrendezésre. Dominika első nap:100 háton 6. lett, második nap: 200m vegyesen egy futamban úszott Hosszú Katinkával. Harmadik nap: 200 m háton 7. helyezést ért el. Negyedik/utolsó napon 50 háton 12. lett, 4x100 lány vegyes váltóban pedig 8-ikak lettek a csapattal.

Ezen az országos bajnokságon is a FELNŐTTEK között úszott, ami egyben azt is jelenti, hogy eredményei alapján az egész országban 100m háton 6. és 200m háton 7.!

Gratulálunk teljesítményéhez!


Bíró Dominika diákunk ismét remekelt úszásban 3


Országos képzőművészeti diáktárlat

2021.11.28.

Oklevelek érkeztek a középiskolásoknak hirdetett országos képzőművészeti diáktárlatról!

Gratulálunk Kácsor Judit 12A osztályos diákunknak.


Országos képzőművészeti diáktárlat 2
Országos képzőművészeti diáktárlat 3


4for Europe

2021.11.28.

Gratulálunk a 4for Europe Európai Uniós verseny székesfehérvári regionális döntőjébe jutott versenyzőinknek:

A Csontos Tamás, Balogh Zsombor, Di Croce David Mattia, Kárász Nimród alkotta 9B-s csapat a 4. helyet, a Szabó Janka, Szabó Vivien (9B), Gettinger Evelin és Biros Boróka alkotta 10 A-s csapat az 5. helyet szerezte meg.

Felkészítő tanáruk: Di Croce Gyöngyi.


4for Europe  3
4for Europe  4
4for Europe  5
4for Europe  6


Pákai Péter Bence 12A osztályos diákunk próza kategóriában ismét remekelt!

2021.11.04.

A pápai Petőfi Sándor Gimnázium szervezésében október 22-én pénteken került sor az angol kéttannyelvű tagozatos gimnáziumok tehetségkutató versenyére, a HBSFEST-re, amelyen több kategóriában (szólóének, próza, vers, kamaraének, színházi jelenet) szerepeltek versenyzők. Mindannyiójuknak a 60-as, 70-es és 80-as évek hangulatát kellett a színpadra varázsolniuk angol nyelven.

Péter próza kategóriában adott elő egy monológot Jack Kerouac On the Road c. regényéből, amivel második helyezést ért el.

Gratulálunk Péternek, aki visszatérő versenyzője a rendezvénynek, és felkészítő tanárának Papp Bernadettnek!


Pákai Péter Bence 12A osztályos diákunk próza kategóriában ismét remekelt!   3
Pákai Péter Bence 12A osztályos diákunk próza kategóriában ismét remekelt!   4


Újabb nagyszerű sporteredmények!

2021.10.19.

2021. október 15. szombat

Örömmel számolunkbe az iskolát érintő sporthírekről: Szombaton az ITF Taekwondo Kupán Szabó Nimród 10/B két ezüst érmet (formagyakorlat, küzdelem), Babicz Mihály 9knyA ezüst érmet (formagyakorlat), Simon Barna 9knyA bronz érmet (speciáltörés), Szabó Noah 9knyB bronz érmet (küzdelem versenyszámban) szerzett. Mind a négyen a Mongúzok Taekwondo SE Balatonalmádi versenyzői.

Gratulálunk teljesítményükhöz!

Ketten közülük, a Szabó testvérek, október 14-én vállalták, hogy az Egészségnapunkon ismertetik a sportág szépségeit, így ezt is nagyon köszönjük nekik!


Újabb nagyszerű sporteredmények!  3
Újabb nagyszerű sporteredmények!  4
Újabb nagyszerű sporteredmények!  5
Újabb nagyszerű sporteredmények!  6
Újabb nagyszerű sporteredmények!  7


Újabb sportsiker -- VÍVÁSBAN

2021.10.17.

Gratulálunk Szalai Zalán 9knyB osztályos diákunknak, aki a múlt hétvégi Magyar Kupán vívás sportágban korosztályában (serdülő kard egyéni) a 60 induló között a 2. helyezést szerezte meg!


Újabb sportsiker -- VÍVÁSBAN 3


Rácz Mihály diákunk sportsikere

2021.09.27.

A vízi sportok egy újabb szerelmesének eredményéhez hadd gratuláljunk az intézmény diákjai és nevelőtestülete nevében!

Rácz Mihály, 9knyB-be járó diákunk az elmúlt napokban vitorlázásban remekelt a Magyar Bajnokságon és Európa Kupán Laser hajóosztályban, melyet 15 nemzet részvételével tartottak meg Balatonfüreden.

Eredményei: U16- os korosztályban magyar bajnoki cím, aranyérem és összetettben bronzérem.

Teljesítményéhez gratulálunk, sportolói pályafutásához a továbbiakban sok sikert kívánunk!



Kormány Csongor különleges vízisportnemben remekelt

2021.09.02.

Augusztus utolsó hétvégéjén 3 napos sportesemény keretein belül rendezték meg a 23. Országos wakeboard magyar bajnokságot, melynek ezúttal a Venice Beach Cable Park adott otthont.

Kormány Csongor 9A osztályos diákunk a vízi extrém sport amateur férfi kategóriában 4. helyezést ért el.

Gratulálunk teljesítményéhez!


Kormány Csongor különleges vízisportnemben remekelt 3
Kormány Csongor különleges vízisportnemben remekelt 4
Kormány Csongor különleges vízisportnemben remekelt 5


Események

2024 március
H K Sz Cs P Sz V




1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


30 éves jubileum 30 éve embléma

Öko Iskola

Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium

8220 Balatonalmádi,
Rákóczi Ferenc u. 39
info@kettannyelvu.hu
+36 88 594-340

Kedves Szülők!

Kérjük, adójuk 1 %-ával támogassák intézményünk alapítványait!

DLSB ALAPÍTVÁNY A BALATONALMÁDI KÉTTANNYELVŰ GIMNÁZIUMÉRT

adószám: 19266057-1-19

A BALATONALMÁDI MAGYAR-ANGOL GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM SPORTJÁÉRT

adószám: 18937655-1-19

Köszönjük támogatásukat!
EFOP 1.2.9-17-2017-00118

NEA ME BGA